Într-un autobuz sunt 7 fete. Fiecare are câte 7 rucsace. În fiecare rucsac se află 7 pisici mari. Fiecare pisică mare are câte 7 pisoi mici cu ea.
Întrebare: Câte picioare se găsesc în total în autobuz? (nu e niciun răspuns “la misto” de genul “autobuzul nu are picioare”, ci chiar e o problemă de pur calcul matematic)
o luam de la coada la cap:
(7 pisoi x 4 picioare = 28)
28 picioare x 7 pisici =196
7 pisici x 4 picioare = 28
7 fete x 2 picioare =14
fara sofer, controlori si alti pasageri, in autobuz ar trebui sa fie 238 de picioare…sa fie si inainte de Cernobil sa nu avem surprize.
Într-un autobuz sunt 7 fete. Fiecare are câte 7 rucsace. În fiecare rucsac se află 7 pisici mari. Fiecare pisică mare are câte 7 pisoi mici cu ea.
Întrebare: Câte picioare se găsesc în total în autobuz? (nu e niciun răspuns “la misto” de genul “autobuzul nu are picioare”, ci chiar e o problemă de pur calcul matematic)
14 picioare vizibile - in autobuz (ale celor 7 fete), ca restul nu se vad (se afla in rucsaci)
Este cumva “o chestie” de genul : sa nu mai vezi padurea din cauza copacilor; mai mult un fel de test psihologic sub masca unei probleme de calcul matematic ?!
oh, tot nu-i bine ca am scris saci in loc de rucsaci. scuzati greseala de calcul .
stai ca parca tot nu-i bine…
deci 14 picioare de fetite.
49 de saci in total. fiecare sac are 7 pisoi mari. adica 49*7 = 343 pisoi mari. 343*4=1372 picioare de pisoi mari.
343 pisoi in total. fiecare pisoi are 7 pisici. adica 343*7=2401 pisicute. 2401*4=9604 picioruse de pisici.
in total, 9604+1372+14=10990. ba da, e bine . m-am speriat …
PS: cui trimit datele pentru premiu?
[ Modificat: 25 Martie 2008 04:41 AM de pămătufu' ]
pisicutele mici, sunt fatate? daca nu sunt fatate, in a cata saptamana de gestatie se afla? e trecuta de a 2a? e drept ca spui “cu ea”....dar…intreb si eu, asa
În afara problemei umanitare - (7 pisici si câte 49 de pui claie grămadă într-un singur rucsac - săracele animale) - cum pot fetele alea să care atâtea rucsace ? Si din punct de vedere a greutății și al volumului ?