Office 2008 for Mac, iWork sau Parallels cu MS Office 2007?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.06.08

Salut tuturor! In curand voi fi un fericit posesor a unui nou MacBook. Desi am folosit pana in prezent Windows respectiv Office am citit multe despre iWork. Am o intrebare catre toti macuser-ii. Folosesc des aplicatiile Office in special PowerPoint, Word si nu stiu ce sa fac. Sa iau Office 2008 for Mac ori iWork sau in final totusi sa instalez Parallels apoi MW cu Office 2007?  Multumesc

Semnătură 

Any Mac need a Doc!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 11.03.08

salut

Nu am office 2008 for mac, nici nu l-am incercat niciodata, dar nici nu vreau sa il incerc. Pe toate forumurile pe care ma plimb, numai lucruri negative aud despre el. Foarte lent, se blocheaza cand ti-e lumea mai draga, si mai nou, nu e compatibil cu office pc 2007, cel putin nu 100%.

Cat despre iwork, pe asta il folosesc momentan. E destul de bun, pt o folosire simpla, dar ii cam lipsesc unele functii.

Pt aplicatia MS office 2007, ai putea sa instalezi, ori cu parallels, ori fusion de vmware(eu am o mica preferinta pt fusion, parca e mai stabil, si mai ales, poti sa lucrezi in spaces cu el, ceea ce parallels nu permite. si foloseste ma putini rami). Pt aceasta optiune, ai nevoie de minim 2 giga de rami, dar 4 ar fi mai bine.

Inca ceva, open office beta 3, e destul de interesant, merge mai bine decat office 2008 for mac, si are mai multe functii decat iwork. Si e gratis. Deci merita incercat, nu ai nimic de pierdut.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 09.06.08
LuciBv - 09 Iunie 2008 09:18 PM

salut

Nu am office 2008 for mac, nici nu l-am incercat niciodata, dar nici nu vreau sa il incerc. Pe toate forumurile pe care ma plimb, numai lucruri negative aud despre el. Foarte lent, se blocheaza cand ti-e lumea mai draga, si mai nou, nu e compatibil cu office pc 2007, cel putin nu 100%.

Cat despre iwork, pe asta il folosesc momentan. E destul de bun, pt o folosire simpla, dar ii cam lipsesc unele functii.

Pt aplicatia MS office 2007, ai putea sa instalezi, ori cu parallels, ori fusion de vmware(eu am o mica preferinta pt fusion, parca e mai stabil, si mai ales, poti sa lucrezi in spaces cu el, ceea ce parallels nu permite. si foloseste ma putini rami). Pt aceasta optiune, ai nevoie de minim 2 giga de rami, dar 4 ar fi mai bine.

Inca ceva, open office beta 3, e destul de interesant, merge mai bine decat office 2008 for mac, si are mai multe functii decat iwork. Si e gratis. Deci merita incercat, nu ai nimic de pierdut.

Multumesc pt sfat!
Cred ca voi procura Fusion ca este mai stabil (am citit recent) si voi rula MW Office 2007 in paralel cu Mac. O sa am un MacBook de 4Gb memorie asa ca o sa mearga bine banuiesc.

Semnătură 

Any Mac need a Doc!!!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

open office e solutia cea mai ‘ieftina’ ca folosinta…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sau MS Office 2004

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 02.12.07

Sau Neo Office, e la fel de bun ca Open Office.
http://www.neooffice.org/neojava/en/index.php

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
macdoc - 09 Iunie 2008 09:09 PM

Salut tuturor! In curand voi fi un fericit posesor a unui nou MacBook. Desi am folosit pana in prezent Windows respectiv Office am citit multe despre iWork. Am o intrebare catre toti macuser-ii. Folosesc des aplicatiile Office in special PowerPoint, Word si nu stiu ce sa fac. Sa iau Office 2008 for Mac ori iWork sau in final totusi sa instalez Parallels apoi MW cu Office 2007?  Multumesc

Am tot vorbit despre MS Office 2004 v. 2008. 2004 merge frumos pe mac-uri PPC, din păcate dă rateuri pe noua generație intel. 2008 merge prost, după părerea mea, chiar și pe intel, execrabil pe PPC.
Sigur că iWork se comportă mult mai bine, e o suită office făcute de Apple pt produsele sale, e logic. Reține însă că nicio conversie import/export nu e perfectă, vei avea de muncit la fiecare export/import.
OpenOffice 3 beta/NeoOffice 2.x mi se pare soluția comodă și ieftină ( = gratis). Evident, nici aici nu poți avea import/export perfect. OO se comportă destul de prost cu prezentări.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Exact cum spune și Cattus, vei avea probleme cu conversia/exporturile între MS Office și iWork. Personal folosesc iWork și Office 2007 (pe un laptop PC și prin VMware). Nu lucrez cu PowerPoint sau Excel, dar Word 2007 mi se pare pur și simplu perfect.

Semnătură 

The Day Is My Enemy