contabilitate cu Saga pe MAC OS X
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.08

Salutare la toti useri sunt utilizator de mac de proape o luna sunt super multumit de mac nu vreau sa ma mai intorc la windows am renuntat la tot ce era pe windows dar acuma ca e sfarsit de luna si trebuie sa fac actele m-am lovit de o problema inainte detineam un laptop dell care rula cu windows si foloseam un program care ma ajuta sa fac registru de casa si NIR-uri acuma a venit timpul sa fac actele si m-am tot invartit pe site-ul oficial cre ofera SAGA C.(este program de contabilitate, este free) si nu au varianta pentru mac os x cum fac sa il foosesc pe mac sau este vreo alternativa pentru mac?? Am incercat sa intru pe forumul de pe pagina lor dar imi spune ca nu pot sa intru decat daca am abonament lunar :(

Semnătură 

MacBook unibody 13,3”, Core2Duo 2,26ghz o bijuterie magica :D tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Doar daca instalezi Windows prin Bootcamp si asta numai daca ai Mac bazat pe procesor Intel. Vezi in Wiki cum se instaleaza Windows prin Bootcamp. Mai poti utiliza si virtualizatoare ce si Parallels sau VMWare Fusion, dar acestea sunt pe bani. Evident iti trebuie si un Windows.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Inca o data: Pentru asa ceva NU e nevoie de Boot Camp. Parallels sau WMWare sint absolut suficiente.
Iar daca n-are Intel, e bun si un emulator lent

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Salutare intradevr am un macbook bazat pe intel core2duo 2ghz o metoda mai simpla fara sa instalez windowsul nu exista?? un emulator in care sa ruleze programele de windows fara sa instalez windowsul nu exista??

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exista, dar e problematic: CrossOver.
Dar n-ar trebui sa te temi de celelalte doua. Se instaleaza usor, nu ocupa prea mult spatiu, se integreaza usor in OS X. La CrossOver poti avea surpriza ca sticlele (botles) sa nu se umple bine cu lichidul ala de soft.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

oameni buni am stat m-am sucit pe toate partile si am ajuns la concluzia urmatoare un hdd extern instalez pe el windows cu boot camp si s-a rezolvat problema pentru ca acuma am observat ca sunt mai multe programele de gestiune pe care capetele seci care fac softuri pentru finantze si banci nu au facut versiuni pentru mac os x. o sa va mai deranjez sa ma indrumati cum sa instalez windowsul pe un hdd extern-USB cu boot camp.

mii de multumiri pentru ajutor

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
FlorinAngeru - 01 Septembrie 2008 03:48 AM

Salutare la toti useri sunt utilizator de mac de proape o luna sunt super multumit de mac nu vreau sa ma mai intorc la windows am renuntat la tot ce era pe windows dar acuma ca e sfarsit de luna si trebuie sa fac actele m-am lovit de o problema inainte detineam un laptop dell care rula cu windows si foloseam un program care ma ajuta sa fac registru de casa si NIR-uri acuma a venit timpul sa fac actele si m-am tot invartit pe site-ul oficial cre ofera SAGA C.(este program de contabilitate, este free) si nu au varianta pentru mac os x cum fac sa il foosesc pe mac sau este vreo alternativa pentru mac?? Am incercat sa intru pe forumul de pe pagina lor dar imi spune ca nu pot sa intru decat daca am abonament lunar :(

La cele spuse de ceilalți, un dealiu: există programe contabile scrise special pt MAC OS X, de ex. MacKonto (http://www.msu.de/ ). Dacă te duci la versiontracker.com și dai ocăutare cu ceva gen „account”, vei obține o listă destul de lungă:
http://www.versiontracker.com/php/qs.php?mode=basic&action=search&str=account&srchArea=macosx|macosx-all&submit=Go

Încearcă și book, bookkeeping etc. etc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pentru cine are nevoie:
http://www.program-facturi.ro/program-facturare-mac

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.09.06

Si SAGA merge foarte bine cu VirtualPC de la Microsoft pe un MacMini G4

iar pentru facturare http://www.kedisoft.com/invoice/ este superb, se pot creea foarte usor facturi personalizate

Eu asta folosesc si sunt foarte multumit.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

multumesc mult baieti nu ma asteptam sa ma mai bage cineva in seama dupa atata timp Invoice3 este super tare iar smart bil am mai lucrat cu el dar pe windows nu stiam ca au facut si varianta de mac ospana una alta am invatzat sa ma descurc cu ce imi pune la dispozitie appel si am facut un formular in Numbers am introdus niste formule si gata salvam factrile in format pdf ca sa tin o baza de date si gata dar deacuma trebuie sa ne modernizam :D o sa le testez pe amandoua sa vad care e mai bun

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Neverland-RO
Macuser din: 04.01.09

Merci dacu pentru link-ul cu programul de facturare.

Semnătură 

Deschide fereastra și culege mărul !

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05
dacuBurebista - 19 August 2009 01:22 PM

pentru cine are nevoie:
http://www.program-facturi.ro/program-facturare-mac

Dacule,
Sa-ti dea Cel de Sus sanatate si bere rece!
Am luat la testare programul, sincer, este excelent! N-am reusit sa ii gasim nici o galca! Este exact ce aveam nevoie. Bine ar fi sa mai scoata si altii de la noi programe pentru OS…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu l-am făcut eu…
mulțumiți-le autorilor, poate că nu-l lasă fară update-uri
wink

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 11.09.11

Salutare, vad ca nimeni nu a mai postat de mult timp pe tema asta, azi am cautat si eu, de nevoie, dupa un programel, si am dat peste asta: http://www.manager.io/, l-a testat cineva, merita sa-mi bat capul cu el.

Semnătură 

iPhone X, MacBook PRO 13-2017, Watch Seria3, AirPods.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

Multumim de link, au trecut ani de atunci si au tot aparut diverse aplicatii de mac os, am folosit alte instalate in crossover, dar principala alternativa a fost excelul in care mi-am facut multe chestii de genul: formular de factura cu calcul automat, formular de scadenta a platilor cu a ertizare pe e-mail….. Singura chestie nasoala e ca trebuia sa tii evidenta tu a numerelor de factura, chitanta…..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 07.01.17

e bun program ala dar nu ne ajusta la rapoarte de productie, stocuri de marfa etc ...