Traducere “featured” ca in “featured shows/apps”
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

Salut. Saptamana aceasta vin cu o alta cerere de traducere a unui termen din limba engleza: “featured” ca in “featured apps/shows”. Stiu ce inseamna pe engleza, dar imi e foarte greu sa gasesc pe romana. Traducerea este pentru o aplicatie de a tine evidenta serialelor TV urmarite.
O idee ar fi sa traduc in acest fel: “seriale populare” dar popular(e) are alt inteles pe romana. Dar am gasit aceasta definitie pe dexonline.ro: POPULÁR ~ă (~i, ~e) 1) Care ține de popor; propriu poporului. Voință ~ă. Manifestare ~ă. ◊ Front ~ organizație care întrunește forțele progresiste ale poporului. 2) Care aparține poporului; creat de popor; provenit din popor. Tradiții ~e. Baladă ~ă. 3) Care este destinat poporului; făcut pentru popor. Bibliotecă ~ă. Reprezentație ~ă. 4) Care se bucură de popularitate; care place unui mare număr de oameni. Interpret ~. 5) (despre limbă, stilul lucrărilor, prelegerilor etc.) Care poate fi înțeles cu ușurință de toți; simplu. /<fr. populaire

Oricum, mai astept sugestii

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

promovat

ca in aplicatii promovate. nu inseamna neaparat pe bani, dar este o promovare ca in reclame. pus in fata.
popular sugereaza ca se bazeaza pe algoritmi de pupularitate, featuredpromovat inseamna ca e ales de cineva ” curated”, chiar daca acel cineva o sa se inspire din ce e cel mai polular.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

sau in the spotlight dar sunt s inghesuit de spatiu smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

in the spotlight implica un nivel crescut de atentie critica. in sensul ca de la cei care vad aplicatia in the spotlight se asteaapta un feedback, un review critic.
nu gasesc nici o traducere pentru in the spotlight care sa fie scurta si echivalenta, dar cel mai apropiat ar fi “in lumina reflectoarelor” care ar avea o sugestie simpatica din lumea cinematografica, daca vorbesti de filme…

pentru featured shows ai putea folosi si “seriale/emisiuni alese” dar o sa aiba o conotatie prea pozitiva, ca in “bucate (pe) alese”. desi sensul ar fi exact ca la “curated”

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Am sa folosesc promovate si dupa ce e aprobat update-ul voi primi cu drag criticile/sugestiile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

indragite

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Eu aș fi de părere că “apreciate” e mai OK.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

sa fiu putin mai explicit: aplicatie este folosita pentru a tine evidenta serialelor pe care le urmaresti. Ecranul care iti da posibilitatea de a iti face lista ta de seriale este impartita in 3 tab-uri: cele “featured” (care sunt ele alese de utilizatorii de pe un site ca imdb), serialele mele si cautare. Si in tab-ul cu featured sunt seriale curente, dar si vechi si cunoscute.
Ma mai gandesc pana maine sa vad la ce ma opresc si cand va fi aprobata voi da de stire

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 17.10.09

Atunci, “sugestii”