Program de contabilitate mac….exista ?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.01.15

Salut,
Ma bucur ca am gasit acest site special Apple unde sper sa aflu raspuns la înrebarile mele.
Sunt contabil de 5 ani în franta unde lucraz numai pe Mac. As vrea sa stiu care sunt programele de contabilitate mac si daca este cineva interesat sa lucram împreuna la devlopparea uni program de contabilitate PRO exclusiv MAC. Detin licentele unui program francez de contabilitate care poate fi o sursa foarte imortanta de inspiratie.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

salut!
sigur că există așa ceva
acuma, nu știu să-ți spun cât de ușor sunt de folosit în românia, unde mereu se schimbă câte ceva în legislație smile
dar acest subiect a fost mai mereu pomenit pe aici, și în 2006, și în 2008 și tangențial în alte topicuri

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Mare parte sunt programe de contabilitate primara, facturare…
Folosesdc Smart Bill, e ideal pentru facturare si GATA!
NU au module de salarii, amortismente, mijloace fixe, etc… ceea ce foloseste contabilitatea in mod curent…

Mentor, pe care il folosesc ca program contabil, doar pe WIN funționează, nici măcar în Virual Box sau similar. NU poate controla cheia HASP, sau nu au vrut/nu au știut ce ce mi-au instalat Mentiorul sa-l facă să meargă in VirtulalBox.
Iar, eu am discutat cu cei de la Mentor Iasi, ni nu vor sa audă de compilare pe alte platforme.
Cred că iau ceva bani de la MS ca să nu versiuni pentru alte platforme de operare.
O licentă completa de Mentor monopost duce spre 1400 de euro, deci… nu se compara cu cu lista de mai sus.

Tot pe WIN mai e Ciel, si mai sunt dar nu le stiu. Program de contabilitate pe MAC nu este, sau mai bine spus, nu stiu sa existe, si urasc acest fapt, deoarece trebuie sa tin pe langa mine si un PC-WIN.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Funcționează foarte bine pe mașini virtuale (Virtualbox, ESXi, etc) Saga, ContabSQL.
Ambele sunt programe complete de contabilitate/salarizare.
Saga cel puțin este foarte abordabil zic eu, îl folosesc cu succes de vreo trei ani. N-am avut niciodată probleme să rămână în urma legislației care se schimbă cu voioșie.
Și mai e un aspect care s-a mai discutat legat de asta, softul/driverele aferente stick-ului de semnătură digitală pentru declarații ANAF, care te leagă și ele de platforma indos.

Așa că .. mașină virtuală sau pc dedicat și spor la treabă.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
interesantul - 06 Ianuarie 2015 09:32 AM

Tot pe WIN mai e Ciel, si mai sunt dar nu le stiu. Program de contabilitate pe MAC nu este, sau mai bine spus, nu stiu sa existe, si urasc acest fapt, deoarece trebuie sa tin pe langa mine si un PC-WIN.

Ciel are versiune și pentru Mac. Nu știu dacă este adaptată pentru RO sau dacă se poate.
Prin ‘94 contabilitatea la firmă se ținea pe un Mac IIci pe Ciel versiunea PC. Mac-ul avea o placă OrangePC pe care rula un windows…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Uite aici o aplicatie web, independenta de sistemul de operare: http://www.contaflux.ro/
Probabil sunt si altele, vezi ce zice si Nea Gugle.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

O să zâmbiți, dar există încă programe de contabilitate cu actualizări la zi făcute sub FoxPro DOS - întrebați pe forum Saga de ele.
Acestea pot fi rulate bine mersi sub DosBox.

Dealtfel, sub Windows 10 64 bit tot cu DosBox mai pot fi rulate, căci aplicații 16bit nu mai merg ...

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Daca intereseaza pe cineva sa genereze facturi din linia de comanda aruncati o privire aici https://github.com/ralcr/invoice-cmd

Semnătură 

Mcintoshing…