Salut,
Dupa “aventurile” de la Portocala Mecanica, ma bate un gand sa ma mut la alta banca.
Am vazut ceva interesant la Raf..
Cum merge internet bankingul pe dispozitivele Apple?
Am putea face un topic cu experiente (pro si contra) de la diverse banci.
Eu folosesc BCR, atât pentru firmă cât și contul personal, de foarte multă vreme.
Aplicațiile pe iOS merg ok, nu mă pot plânge, site-ul de banking merge ok pe Safari / Chrome macOS.
Problema este că începând cu 25 mai de când cu GDPR-ul au făcut nu-știu-ce-schimbări-în-sistem că tot crapă sistemul, dom’le.
Ba nu sunt acceptate cardurile la POS (timeout comunicație cu serverul băncii), ba este internet banking-ul în mentenanță.
Repet, până anul ăsta pe 25 mai nu mi s-a întâmplat o singură dată să am probleme, de 10+ ani, dar de atunci mă cam bate gândul să mă uit cât de verde este iarba prin curțile vecinilor.
Am întrebat toate cunoștințele pe unde au conturi și ce impresie au, rezultatele au fost destul de variate și am tras eu concluzia subiective.
La oricare din bănci cred că depinde foarte mult de filială, impresiile oamenilor au variat în funcție de filiala cu care au avut de a face.
Așa că aștept să-și ia Revolut licența bancară ...
Cred ca cel mai bine e sa folosesti Revolut, transferi o suma mai mare o singura data si gata. Eu il folosesc doar in strainatate ca sa nu ma mai arda ing dar daca mai fac o gafa dintrasta cu banii mei poate folosesc zilnic revolut.
Eu folosesc BCR, atât pentru firmă cât și contul personal, de foarte multă vreme.
Aplicațiile pe iOS merg ok, nu mă pot plânge, site-ul de banking merge ok pe Safari / Chrome macOS.
Problema este că începând cu 25 mai de când cu GDPR-ul au făcut nu-știu-ce-schimbări-în-sistem că tot crapă sistemul, dom’le.
Ba nu sunt acceptate cardurile la POS (timeout comunicație cu serverul băncii), ba este internet banking-ul în mentenanță.
Repet, până anul ăsta pe 25 mai nu mi s-a întâmplat o singură dată să am probleme, de 10+ ani, dar de atunci mă cam bate gândul să mă uit cât de verde este iarba prin curțile vecinilor.
Așa că aștept să-și ia Revolut licența bancară ...
Raspunsul meu de adineauri nu a aprut… Un bug?
Noi la firma folosim BCR-ul. E destul de OK, minus comisioanele la pachetele pe care le tot modifica.
In alta ordine de idei am auzit ca ING va inchide toate sucursalele, ramanand doar online. Nu prea ma incanta ideea…
Cred ca cel mai bine e sa folosesti Revolut, transferi o suma mai mare o singura data si gata. Eu il folosesc doar in strainatate ca sa nu ma mai arda ing dar daca mai fac o gafa dintrasta cu banii mei poate folosesc zilnic revolut.
Impare rau de ING, era cu un deceniu in fata concurentei, prin 2010 imi facusem o firma si am fost ingrozit de sisemul online al BRD de atunci, parea din anii 90.
Eu folosesc revolut la greu dar este doar pt bani de buzunar, nu este si nu va fi curand o alternativa completa de banking, nu ai puk chiar nici iban. E buggy, suport fosrte lent. Dar zer0 comision la tranzactii cu cardul la pos, nu are support pentru apple pay. In irlanda orice banca te taxeaza 20 de centi la orice tranzactie la pos, inclusiv online.
Dar toate astea sunt fleacuri, cand fac banking consider intai daca are sa imi dea consilier, am pe cine sa intreb si sa cer solutii customizate, ma refer in general la imprumuturi si linii de credit pentru investitii.
Revolut este super tare la tranzactii in alte valute, are cel mai bun curs, dar de cateva ori nu am putat face tranzactii basic. Pe la noi isi face reclama si N26 https://n26.com/en-eu/bank-account pare a fi o solutiie din DE.
In alta ordine de idei am auzit ca ING va inchide toate sucursalele, ramanand doar online. Nu prea ma incanta ideea…
Va inchide doar casieriile, sucursalele raman. Cu alte cuvinte nu te mai poti duce la ghiseu sa iei depui sau sa scoti bani sau sa platesti facturi. In rest alte chestii gen deschidere/inchidere cont, credite si altele se fac la sucursale in continuare
Mi-am luat și eu Revolut pentru cheltuielile de zi cu zi și pentru cumpărături online (în special de pe situri din Germania). Mie mie se pare ok și aplicația, notificările sunt aproape instant cu confirmarea POS-ului. Nu m-am băgat încă și la alte servicii pe care le oferă (unele par interesante).
In rest rămân la ING unde am conturi, credite, asigurări de viață și… pensia privată. Dac-ar fi să mă mut cu unele conturi (am mai fost întrebat), prima oară m-aș duce la BT. Altă opțiune nu am în clipa asta dar de Reiffeisen să nu aud, BCR, BRD șamd.
Concluzia se pare ca este “mai binele este dusmanul binelui”. Vad ca multi au avut probleme cu multe..
Deocamdata mai astept inainte de a pleca de la citrice.
Concluzia se pare ca este “mai binele este dusmanul binelui”.
Nu puteai s-o spui mai bine, asta a fost și concluzia mea.
Mie îmi spuneau toți cunoscuții “oriunde te-ai duce e mai bine decât la BCR” dar eu observam că șii alții au probleme asemănătoare.
Trebuie să se întâmple ceva disruptiv pe piața noastră bancară ca să se miște ceva, deocamdată filialele românești ale băncilor europene au cel mai mare profit .. pe pielea noastră.
Și cum chelului îi trebuie tichie de mărgăritar, treaba cu “George”, cum se compară cu site-ul de e-banking actual și felul în care au ales să-i facă marketing pe mine mă dezgustă.
Pare o încercare disperată să se plieze pe incapacitatea se concentrare a omului de tip nou, născut cu ecranul tactil în față.
Lucru care în sine n-ar fi de condamnat dar .. rezolvați bre problemele de infrastructură și pe urmă bibiliți la UX cât vreți.
Ironic, s-ar putea să fie șutul în dos care să mă convingă să fac pasul.
Concluzia se pare ca este “mai binele este dusmanul binelui”.
Nu puteai s-o spui mai bine, asta a fost și concluzia mea.
Mie îmi spuneau toți cunoscuții “oriunde te-ai duce e mai bine decât la BCR” dar eu observam că șii alții au probleme asemănătoare.
Trebuie să se întâmple ceva disruptiv pe piața noastră bancară ca să se miște ceva, deocamdată filialele românești ale băncilor europene au cel mai mare profit .. pe pielea noastră.
Și cum chelului îi trebuie tichie de mărgăritar, treaba cu “George”, cum se compară cu site-ul de e-banking actual și felul în care au ales să-i facă marketing pe mine mă dezgustă.
Pare o încercare disperată să se plieze pe incapacitatea se concentrare a omului de tip nou, născut cu ecranul tactil în față.
Lucru care în sine n-ar fi de condamnat dar .. rezolvați bre problemele de infrastructură și pe urmă bibiliți la UX cât vreți.
Ironic, s-ar putea să fie șutul în dos care să mă convingă să fac pasul.
Revolut si N26.
Cu banca mea irlandeza unde am sume mari de bani, savings, la care aproape nu imi dau un sfant, taxe lunare, taxe per tranzactii, taxe pe tranzactii cu cardul ,etc, pe scurt scumpi. Acum au concurenta de la unele ca cele doua de mai sus.
Sunt hotarat si eu sa imi mut din ce in ce mai mult operatiile pe N26 si Revolut, inclusiv contul de firma. N26 este full bank fata de Revolut si alti operatori non bancari.
Ca fapt divers, cerusem bancii mele o oferta pentru achizitie imobiliara , buy to rent. Oferta lor a fost 30% avans si rate pe 20 de ani. Cu scrisoarea lor ma duc, gasesc o casa, dau avans, avocat, dosar, etc. Vine banca analizeaza si ea casa, posibilitatile de venit din chirie, dupa care vine cu o oferta finala, 50% avans, 6 % dobanda si rate pe maxim 10 ani!
Astea sunt bancile, mie imi dau pentru savings 0,2% dar daca cer bani 6% plus conditii draconice. Am cerut pe la alte banci oferte, conditii asemanatoare. Ma gandesc sa investec anii aia care ii tin la ei moca in altceva sicand fac 50% atunci sa fac un credit.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
N26 nu-i pentru Penalistan. Mai bine.
“Can I open an N26 account in my country?
We offer our accounts throughout Europe: in Germany, Austria, Ireland, France, Spain, Italy, the Netherlands, Belgium, Portugal, Finland, Luxembourg, Slovenia, Estonia, Greece, Slovakia, and the UK.
You can open your account if you live in one of these countries and meet our requirements. Our products and services vary by country.”
We’ll start by testing the new licence in Lithuania next year and once we’re happy that everything is running smoothly, we’ll look to expand into other European markets later in the year.
Da stirea ca revolut s-a facut banca a facut un big splash in decembrie pe la noi pe insulica .
Nu am gasit statistici oficiale dar se pare ca la fiecare corporatist irlandez in buzunar gasesti un card revolut. Ce imi lipsea la ei era apple pay, dar s-a rezolvat cu N26. Imi pregateam bagajele sa ma mut de la banca mea veche cand ce sa vezi, draga client pentru o prioada nedeterminata (?!?) toate tranzactiile contactles inclusiv apple pay sunt free . La noi pana acum orice tranzactie costa 20 de centi, inclusiv POS, online, etc. Mi-am desfacut bajele pt o perioada, concurenta le sufla in ceafa . Acum nu totul e roz. N26 nu are cont de firma, la revolut contul de firma costa 30£ pe luna, are deschis api dar daca nu folosesti nu merita. Bine inteles ca martgage am la banca mama.
Acum prin state am vazut ca mai toate bancile au API deschis pentru third party. Poti sa iti iei un soft de budget management care te ajuta sa planifici, intelegi cheltuieli, etc dar in europa, mumu, bancile nu dau access. Cu atacul FINTECH ne asteptam si aici la schimbari.
PS ce mi-a placut la revolut, functia de rotunjire a tranzactilor si slavat in seif. In cateva luni (2-3) cat l-am folosit pe post de main card in vaults s-au strans aproape 300 de euro, nice , nu le-am simtit lipsa un trick care chiar functioneaza. Functia nu am gasito la nimeni altcineva inca (banci).
Treaba cu vault si rotunjirea tranzactiilor este buna doar daca faci plata din moneda x in moneda x. In momentul in care faci plati din moneda x in moneda y treaba are 2 taisuri. Poti de exemplu sa platesti 2,7€ dintr-un cont de lei. Asta inseamna ca iti pune deoparte 0,3€ (rotunjirea pana la 3€). Daca cursul este mai mare (sau faci tranzactia in weekend cand au comisionul acela) cei 0,3€ de fapt ii schimbi din lei la un curs mai mare si nu prea mai e avantajos. Daca cursul este mic poti iesi in castig…