SSD in mac os si Windows pe Macbook Pro
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.01.12

Salutare!

Am un Macbook Pro Late 2011, i7 2.5, 16gb ddr3, 2 ssd-uri de 256 gb, Samsung.

-pe primul ssd am mac os Sierra + Windows (este primul ssd impartit in doua practic)

-al doilea ssd l-am impartit tot in doua - 125gb pentru mac os (mac os journaled) si 125 gb pentru windows (ms dos fat)

Al doilea ssd l-am partitionat si formatat din mac os.

Ajungand in windows, am incercat sa formatez partitia din msdos in ntfs…intrucat 125gb pe fat32 nu e ok.

Nu ma lasa in windows sub nicio forma sa formatez ntfs. In mac os, pot formata partitia in orice fel, nu face nicio problema…

Aveti vreo idee?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

https://www.windowscentral.com/how-clean-and-format-storage-drive-using-diskpart-windows-10

Pe Windoze, ca și pe macOS mai nou dealtfel, partiționarea cu utilitarele din linia de comandă tinde să funcționeze, spre deosebire de variantele grafice ...
Tot cu diskpart poți (re)formata stick-uri cum vrei, în moduri în care click-dreapta-Format nici pin gând nu-i trece să te lase.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc pentru raspuns, dar, am folosit deja aceasta varianta, cat si Partition Magic, Paragon si alte doua solutii.

Sub Windows, pot face toate operatiunile de creare, partitionare, mai putin formatare ntfs. In toate situatiile, eroarea este ca is unable to format si atat.

Sub Mac os, pot face orice operatiune, inslusiv formatare.

Nu cred ca ssd-ul are vreo problema tehnica, intrucat sub mac os functioneaza ireprosabil si trece toate testele posibile.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am reusit sa-l formatez intr-un final, dar acum se intampla ceva ciudat.

Am lasat laptopul deschis toata ziua pe Windows. Cand ajung seara acasa, ssd-ul secundar, cel montat in bay-ul de unitate optica nu mai apare deloc in windows. E ca si cum isi da unmount singur.

Dupa primul restart, apare la loc. Ai idee care e faza?