1 din 2
1
imac sau mac mini? vesnica intrebare
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 09.09.07

am aproape 15 ani de folosire a pc-ului si pot spune ca m-am plictisit de upgrade-uri bi-anuale, de hiriit de ventilatoare, de reboot-uri, de cautare si testare a sute de utilitare pentru defragmentat hardul etc. in ultimele citeva luni am indulcit chinurile astea instalind mac os x-ul pe un amd athlon 3200. de curind am trecut la intel core 2 duo e6750 si, contrar asteptarilor, am intimpinat mari probleme in instalarea si rularea hackintosh-ului. asa ca m-am hotarit - vind tot ce inseamna pc si trec pe mac.
marea problema ar fi urmatoarea - sa iau un mac mini si sa pastrez monitorul vechi (acesta), care e destul de ok, sau sa trec direct la imac? e mult mai bun monitorul imac-ului (20”) decit ce am eu?
mentionez ca am nevoie de computer pentru photoshop cs3 si lightroom; in rest - browsereala.
sistemele vizate sunt noile mac-uri, la 2ghz, cu upgrade la 2gb ram.

si inca o intrebare - la istyle le aduc in 2 saptamini, la onlinestore intr-o saptamina, iar la noumax in citeva zile. diferentele de pret nu sunt prea mari, pina intr-un milion, deci din punctul asta de vedere n-ar fi probleme. dar cu care dintre ei se poate lucra mai bine?

multumiri anticipate.

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia de la i style sau de la noumax si mai degraba imac wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Păi în primul rând iMac este mai puternic decât Mac mini, așa că problema monitorului este secundară. Dacă ai bani, ia-ți un iMac și pui și monitorul existent.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

sunt convins ca e mai puternic, doar ca in cazul in care achizitionez mac-ul mini sistemul actual ramine, iar in cazul in care ma hotarasc la imac sistemul pc trebuie sa plece, e investitia prea mare.
totusi, a incercat cineva sa proceseze pe mac mini (2ghz, 2 gb ram) fotografii de 8+ mb in photoshop cs3 sau sa incarce 20 gb de foto in lightroom?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

daca ai neaparata nevoie de win il pui pe mac, da ziceai ca vrei sa scapi de el smile

nu stiu cum se comporta macmini pe intel, dar cel pe ppc incepe sa ventileze la orice kkt, prin urmare scad si performantele mult.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
fallout - 10 Septembrie 2007 09:19 PM

am aproape 15 ani de folosire a pc-ului si pot spune ca m-am plictisit de upgrade-uri bi-anuale, de hiriit de ventilatoare, de reboot-uri, de cautare si testare a sute de utilitare pentru defragmentat hardul etc. in ultimele citeva luni am indulcit chinurile astea instalind mac os x-ul pe un amd athlon 3200. de curind am trecut la intel core 2 duo e6750 si, contrar asteptarilor, am intimpinat mari probleme in instalarea si rularea hackintosh-ului. asa ca m-am hotarit - vind tot ce inseamna pc si trec pe mac.
marea problema ar fi urmatoarea - sa iau un mac mini si sa pastrez monitorul vechi (acesta), care e destul de ok, sau sa trec direct la imac? e mult mai bun monitorul imac-ului (20”) decit ce am eu?
mentionez ca am nevoie de computer pentru photoshop cs3 si lightroom; in rest - browsereala.
sistemele vizate sunt noile mac-uri, la 2ghz, cu upgrade la 2gb ram.

si inca o intrebare - la istyle le aduc in 2 saptamini, la onlinestore intr-o saptamina, iar la noumax in citeva zile. diferentele de pret nu sunt prea mari, pina intr-un milion, deci din punctul asta de vedere n-ar fi probleme. dar cu care dintre ei se poate lucra mai bine?

multumiri anticipate.

- Hackintosh nu e un linux recomandabil pt PPC sau vorbești de altceva? Pt PPC, Yellow Dog 5 sau SuSE 10.2 PPC sau chiar mai vechiul Mandrake 10.1 beta, unde s-a și oprit.
- După cum te văz din descriere, macmini e cam jos pt tine, așadar imac. Sigur, vei putea face treabă și cu macmini, mai ales dacă îi pui memorie la refuz, dar - în acest caz - te apropii cu banii de imac. Monitorul actual pt deveni al doilea la imac.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

macmini-ul e OK dar are hdd-ul încet și placa video mai puturoasă.
iMac-ul merge OK cu 2 monitoare. Dar s-ar putea să fi decepționat de LG-ul tău când o să fie lânga ecranul iMac-ului smile
Sfat: minim 2Gb de ram.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pa, pa, PC! Hello, iMac. Poti sa dai si display-ul. Cumpararea va fi mult mai usoara.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 17.12.06

iMac clar!!!

Semnătură 

“Simplitatea, dusă la extrem, devine eleganță.” - Jon Franklin

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 11 Septembrie 2007 12:00 AM

...
- Hackintosh nu e un linux recomandabil pt PPC sau vorbești de altceva? Pt PPC, Yellow Dog 5 sau SuSE 10.2 PPC sau chiar mai vechiul Mandrake 10.1 beta, unde s-a și oprit.
...

hackintosh e os x-ul portat pe pc, ca sistem nativ, fara vmware sau alte emulatoare.

altfel, am discutat ieri la telefon cu cei de la noumax, care m-au asigurat ca astazi vor primi noile imac-uri. sper ca miine unul dintre ele sa ajunga la mine. multumesc tuturor pentru sfaturi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ah! Si nu uita! Ala cu placa grafica “mai grea”! Si asa ATI 2600 Pro nu e virf de lance, dar, orisicit!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Probabil ca deja ti-ai luat iMacul, dar am gasit o chestie ingrijoratoare pe Hardmac: displayul de la iMacurile noi de 20’ este nasol! E pe 18 biti, nu pe 24, asa cum sunt cele de la iMacurile vechi sau cel de nou de 24’. Ceea ce iti va afecta munca cu fotosoape.
Stirea aici.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

rahati. eu credeam ca preturile scad ca asa vor ei.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E de postat peste tot! E un display numai pentru joaca! Rusinos! Cred ca poate fi postat la Stiri! O astfel de publicitate proasta poate ajunge, dracului, si la Apple!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Dacă scrie cineva articolul - il pun pe prima pagina ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, m-am gandit si eu ca ar trebui pus mai vizibil…
Hai ca il scriu eu (traduc si adaptez din Hardmac), da’ mai incolo.

1 din 2
1