2 din 2
2
imac sau mac mini? vesnica intrebare
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
altero - 12 Septembrie 2007 07:30 PM

Da, m-am gandit si eu ca ar trebui pus mai vizibil…
Hai ca il scriu eu (traduc si adaptez din Hardmac), da’ mai incolo.

Mai sint citeva relatari (despre producator, eficienta culorilor - 20” 75%, - 24”, 93%!). Am o retea proasta aici, nu pot sa caut mai departe!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am pus articolul pe prima pagina (http://www.macuser.ro, pentru cei care nu stiu wink ).
Daca aveti ceva de adaugat, spuneti aici, si editez.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 09.09.07

recunosc ca am ramas cam blocat la treaba asta. tocmai am fost azi dimineata la noumax si mi-am ridicat comanda. nu stiu ce sa zic… sper, ca tot omul roman, ca e greseala, ca e o chestie izolata, ca e un zvon, blabla tongue laugh. si daca o fi chiar asa, o s-o duc cinstit romaneste si p-asta, pentru ca nu cred ca m-o primi tocmai pe mine domnul steve jobs in audienta.
dupa ce-mi voi monta sistemul diseara, acasa, o sa revin cu amanunte despre ce scriu oamenii aia acolo; eu nu sunt cine stie ce mester in domeniu, asa ca daca doreste cineva sa faca un test concret pentru un articol, sau mai stiu eu ce (oricum, fara surubelnite cheese ) imi pun imac-ul la dispozitie.

fara legatura cu cele de mai sus, toata admiratia pentru cei de la noumax, de unde am achizitionat sistemul, seriozitate si amabilitate la nivel maxim. ii recomand cu toata caldura celor care cauta un furnizor dotat cu atributele mentionate anterior.

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
altero - 12 Septembrie 2007 08:34 PM

Am pus articolul pe prima pagina (http://www.macuser.ro, pentru cei care nu stiu wink ).
Daca aveti ceva de adaugat, spuneti aici, si editez.

multumim altero, poate doar sa adaugi o iconita de “sad mac”....

si eu tocmai studiam posibilitatea sa fac un upgrade de sistem si sa trec la un imac…
deja unul de 24 e cam multisor pt ce-mi propusesem….

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Deh mama, daca nu cititi forumul asta….
A doua oara nu ma mai chinui sa postez ca vad ca oricum nu citeste nimeni smile

“Noile iMac-uri folosesc doua tipuri diferite de panouri:

- cele de 20” sunt TFT TN-uri LG Philips LM201WE3.
- cele de 24” sunt H-IPS-uri LG Philips LM240WU2. Sunt aceleasi paneluri folosite la iMac-ul alb de 24” din generatia precedenta.

E diferenta maaare intre cele doua tipuri. “

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/7169/P30/

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

scuze.. unii mai si munceste…  cheese
si pe linga asta sint 4 pagini in topicul ala care e si f. sugestiv intitulat “dati-va cu parerea”  raspberry
iar din postul tau eu nu inteleg decit ca e diferenta intre ele insa nu si care e ala mai bun…

A doua oara nu ma mai chinui sa postez ca vad ca oricum nu citeste nimeni

hehehehe welcome to the club…. chiar azi si altero a patit-o… eu la fel de citeva ori…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Pai e simplu: cine nu realizeaza diferenta intre un TN si un IPS poate sa ia linistit TN-ul.

Iarasi, sa-mi fie cu iertare ca poate nu ma pricep, dar discutii despre editare profesionala de imagine pe iMac glossy si comparatii intre ecranele de 20” si 24” pentru asa ceva mi se par copilaresti. E ca si cum ai compara Solenza cu Logan cind de fapt ti-ar trebui un 4x4.
Cine lucreaza la nivel profesional si are ochiul suficient de format pentru a sesiza o calibrare corecta de culoare, nu lucreaza pe iMac ci pe Mac Pro cu Apple Cinema Display si basta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
fallout - 12 Septembrie 2007 08:51 PM

recunosc ca am ramas cam blocat la treaba asta. tocmai am fost azi dimineata la noumax si mi-am ridicat comanda. nu stiu ce sa zic… sper, ca tot omul roman, ca e greseala, ca e o chestie izolata, ca e un zvon, blabla tongue laugh. si daca o fi chiar asa, o s-o duc cinstit romaneste si p-asta, pentru ca nu cred ca m-o primi tocmai pe mine domnul steve jobs in audienta.

Incearca un calibrator - mai intîi, apoi, intinde un gradient de la un cap la altul RGB, dar, si mai bine, gray scale!).
Daca are separatii vizibile, daca negrul si albul incep nu de la cap, ci de undeva de pe parcurs, e clar, ecranul NU POATE. Daca nu, inseamna ca au schimbat pe sest! (Nu uita ca, de multe ori, produsele pentru Europa sint de mai buna calitate!) Dar exista o sansa!
Poti scrie DIRECT la Apple, ca NU A MENTIONAT nicaieri un display de 6 (18) biti!
In reclamele lor, ei vorbesc mereu de 16 milioane de culori, iar PREZENTAREA de la iMac este cu un program care prelucreaza fotografii.
Or, 65000 de culori sint inacceptabile pentru un utilizator care plateste 1500 de euro si soliciti: ori un iMac 20” cu ecran H-IPS, ori, compensatoriu, un ecran de 20” Cinema Display! Vorbesc foarte serios!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
dtancu - 12 Septembrie 2007 11:53 PM

Pai e simplu: cine nu realizeaza diferenta intre un TN si un IPS poate sa ia linistit TN-ul.

Pai si daca cei care realizeaza nu spun si altora, cum sa invete cei care nu realizeaza?

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

@iaru: nu cred ca exista iMac-uri de 20” cu ecran H-IPS. Singurele iMac-uri cu H-IPS au fost cele de 24” din generatia precedenta, precum si cele de 24” din generatia actuala. Tot ce e 20” in generatia actuala e TN.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

2^24 = 16 milioane de culori (24 de biți)
2^18 = 262.144 culori (18 biți)
Ce scrie pe Apple.com: “Millions of colors at all resolutions”.

Nu toată lumea e grafician sau fotograf profesionist ca să aibe neapărată nevoie de milioanele de culori promise de Apple. Apoi, cine deschide bine ochii pe Apple.com ar trebui să-și dea seama cui îi este adresat fiecare tip de computer Apple. iMac-ul nu este destinat profesioniștilor. Punct. Toată prezentarea de pe site se învârte în jurul conceptelor digital life, distracție, home use. Pentru așa ceva, un iMac de 20” este OK. Ceea ce este într-adevăr jenant este reclama mincinoasă.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
Tudor - 13 Septembrie 2007 03:04 PM

Nu toată lumea e grafician sau fotograf profesionist ca să aibe neapărată nevoie de milioanele de culori promise de Apple. Apoi, cine deschide bine ochii pe Apple.com ar trebui să-și dea seama cui îi este adresat fiecare tip de computer Apple. iMac-ul nu este destinat profesioniștilor. Punct. Toată prezentarea de pe site se învârte în jurul conceptelor digital life, distracție, home use. Pentru așa ceva, un iMac de 20” este OK. Ceea ce este într-adevăr jenant este reclama mincinoasă.

MacBook Pro se încadrează în gama profesională – şi cu toate astea Apple a minţit cu nonşalanţă şi în legătură cu displayurile lor. O sa devin posesor de Mac (iMac 24” 2,8 GHz) peste puţin timp, imediat după apariţia Leopard… sper sa nu mă frig.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

2 din 2
2